Natuurlijk bieden Voorschoten en Leidschendam-Voorburg alle faciliteiten die bij een moderne gemeente passen, zoals zwembaden en sportaccommodaties. Maar daarnaast heeft de Duivenvoordecorridor ook kwaliteiten die u nergens anders treft. Om te beginnen de nabijheid van recreatiegebied Vlietland, de vogelplas Starrevaart en Kasteel Duivenvoorde. Er is een unieke tropische vlindertuin, Vlinders aan de Vliet.

De Duivenvoordecorridor is bij uitstek een gebied voor iedereen die zich wil ontspannen. Het gebied wordt toegankelijker en aantrekkelijker gemaakt. Dit doen we door de voorzieningen voor wandelen, fietsen, kanoën en pleziervaart te versterken.

Fietsen en wandelen

Of u nu kiest voor het Knippolderpad langs de Horstsloot, het gladde asfalt van het fietspad langs de Vliet of voor de mossige ondergrond in kasteelpark Duivenvoorde, als fietser of als wandelaar kunt u in de Duivenvoordecorridor letterlijk alle kanten op.

recreatie

Paardrijden

Ook ruiterpaden vindt u in de Duivenvoordecorridor. Hier en daar moet u behoedzaam manoeuvreren door de takken, dan weer krijgt u alle ruimte voor galop. In de omgeving zijn veel maneges waar u paarden kunt huren of paardrijlessen kunt nemen. In de Duivenvoordecorridor zelf zijn gevestigd Stal Lelieveld en Manege Vreehorst aan de Veurseweg.

Watersport

De Duivenvoordecorridor is bijzonder waterrijk. Zwemmen in natuurwater kunt u in Vlietland en ’s winters schaatsen op de vogelplas. De Vliet is het domein van roeiers in hun ranke boten, maar ook van prachtige sloepen en motorjachten waar een glas altijd beter lijkt te smaken dan op de wal. Wie juist  van stilte houdt, kiest voor een kanotocht door de vele opvaarten en weteringen in de corridor.

shutterstock_81307438
kano

Golfen

Welke sport past nu beter bij het klassieke buitenleven dan golfen? Liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij een van de beroemde golfclubs in Wassenaar. Ze zijn op fietsafstand gelegen. En op de rand van de Duivenvoordecorridor zelf ligt een pitch en putbaan.

Voor meer recreatietips gaat u naar www.duinhorstweide.nl.